28.01.2019: Bijeenkomst voor het berkelfestival


Vorige week vrijdag vond er een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Duitse Berkel gemeentes Billerbeck, Coesfeld, Gescher, Stadtlohn en Vreden plaats. Het centrale onderwerp tijdens de vergadering: het Berkelfestival 2019, dat van 23 tot 25 augustus 2019 met Gescher als middelpunt plaats vindt. Gemeenschappelijk hebben de deelnemers het concept van het festival geconcretiseerd en de eerste ideeën voor het programma verzameld.

Het idee achter het festival is om mensen langs de Berkel (vanaf) de bron in Billerbeck tot aan de monding in Zutphen bij elkaar te brengen. Als basis dienen de zogenaamde “Berkel-Aktionstage”, die in 2016 en 2017 hebben plaatsgevonden en het Berkelfestival in 2018.

Op korte termijn worden ook partners op het gebied van sport, cultuur en jeugdwerk langs de Berkel uitgenodigd, om ideeën voor het Berkelfestival in te brengen.

Het berkelfestival is een onderdeel van het INTERREG project “berkeln 2018-2020”- voor meer informatie klik hier.

 

28.01.2019: Bijeenkomst voor het berkelfestival