11.06.2021: Welkom berkel.bed.box

In de maanden juni tot en met september zal deze kekke bicycle camper met de naam Berkelbedbox op pad zijn langs de rivier de Berkel – zowel aan Nederlandse als aan Duitse kant van de grens. 

Meer informatie op www.berkelbedbox.eu of op facebook www.facebook.com/Berkelbedbox

© Wide Path Camper

Wij hebben binnen ons werk voor het INTERREG project “berkeln 18-20” de idee rond de camper ontwikkeld, om de grensoverschrijdende toerisme in de grenstreek een nieuw impuls te geven.

 


Hier volgt het officiële persbericht:

Nieuwe fietscamper op pad langs de Berkel
Hij is wit, circa anderhalve meter lang, bijna een meter breed en een echte lichtgewicht: de Berkel.Bed.Box. is een mobiele kleine fietscamper die met de e-bike van a naar b kan worden vervoerd. Het achterliggende concept? Duurzaam reizen. Actief op pad zijn. Herinneringen verzamelen. En dat allemaal op eigen houtje in de natuur. Van juni tot en met september gaat de Berkel.Bed.Box. op pad langs de Berkel; zowel aan Nederlandse als aan Duitse kant van de grens. Het microavontuur kan op www.berkelbedbox.eu worden geboekt. De fietscamper is maandelijks afwisselend gestationeerd in Almen (NL) en Gescher (D). Het project wordt gefinancierd uit middelen van het INTERREG-project ‘berkeln2018-2020’ en de coördinatie is in handen van Stadtmarketing Gescher GmbH.
De voorkeuren en concepten voor ontspanning zijn in de afgelopen jaren veranderd. De trend ontwikkelt zich van één lange vakantie per jaar naar meerdere korte, ontspannende tripjes, die zich – vooral ook sinds de uitbraak van de coronapandemie – niet ver van huis af hoeven te spelen. Daarbij worden een natuurlijk karakter en duurzaamheid volgens verschillende onderzoeken steeds belangrijker. Op deze behoefte aan een vakantie zonder lange reistijd speelt de ‘bicycle camper’ perfect in. De in Denemarken geproduceerde caravan voor de fiets gaat nu onder de naam Berkel.Bed.Box. langs de Berkel op pad.
In een handomdraai klaar voor vertrek
Door middel van een trekhaak kan de Berkel.Bed.Box. eenvoudig aan de achteras van een e-bike worden bevestigd. Hij is niet breder dan een fietskar voor kinderen, maar met 1,78 meter wel een stuk hoger. Tijdens de rit ‘verdwijnt‘ het voorste deel in het opgeklapte achterste deel van de camper. Eenmaal op de bestemming aangekomen wordt de camper vastgezet. Vervolgens worden de pootjes voor het achterste deel van de camper uitgeklapt. Daarna kan de fietsaanhanger helemaal worden uitgevouwen door het achterste deel naar beneden te trekken. Dankzij de geleidingsrails is dat heel eenvoudig. Binnen vijf minuten is het mobiele huisje van bijna 3 meter lang helemaal klaar voor gebruik.
Binnen heeft de fietscamper een oppervlakte van bijna drie vierkante meter en is voorzien van een comfortabele bank en verbazingwekkend veel opbergruimte. De Bekel.Bed.Box. is uitgerust met bedlinnen, een tafel, twee stoelen, twee krukjes en een schaduwdoek. Voor de nacht kan de bank net als bij reguliere caravans worden omgebouwd tot een bed van 90 cm breed en 200 cm lang. Het avontuur Berkel.Bed.Box. onder de sterrenhemel kan beginnen.
En nog een paar extra‘s
Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee arrangementen. Bij het ‘kleine‘ arrangement beginnen de gasten afhankelijk van de datum in Almen (NL) of Gescher (DU) en gaan vanuit daar met de Berkel.Bed.Box. op eigen gelegenheid op avontuur. Na de huurperiode leveren zij de Berkel.Bed.Box. op dezelfde locatie weer in. Bij het ‘grotere’ arrangement is ook de transfer van de Berkel.Bed.Box. van en naar het gewenste start- en eindpunt aan de Berkel inclusief. Ook een e-bike met krachtige motor, grote accu en lage instap is bij beide arrangementen inbegrepen. Dat is vooral handig omdat de fiets al is voorzien van de passende trekhaak voor de Berkel.Bed.Box. Een overzicht met mogelijke staanplaatsen voor de overnachting langs de Berkel aan Nederlandse en Duitse kant van de grens is te vinden op de website www.berkelbedbox.eu. Wie een arrangement boekt, kan minstens twee nachten in het Deense ruimtewonder verblijven; dat is namelijk de minimale reserveringsduur.
Waar het water de grens oversteekt
De Berkel.Bed.Box. gaat op pad langs de oevers van de Berkel. De rivier stroomt over een lengte van 115 km langs de Nederlandse plaatsen Zutphen, Almen, Lochem, Borculo en Eibergen alsmede de Duitse steden Vreden, Stadtlohn, Gescher, Coesfeld en Billerbeck. Het gezicht van de regio aan Nederlandse en Duitse zijde wordt sterk bepaald door de loop van de rivier. Het mooie aan een fietstocht langs de Berkel met de eigen fietscamper bij de hand? De langzame ontdekkingstocht is de moeite meer dan waard. Want wie hier op pad is, fietst door dijklandschappen en groene weilanden, langs beekjes, molens, kastelen en vestingwerken.
Meer informatie over de Berkel.Bed.Box. en reserveringsmogelijkheden is te vinden op www.berkelbedbox.eu.

11.06.2021: Welkom berkel.bed.box