24.08.2021: Berkelfestival 2022 in Stadtlohn

De Nederlandse gemeente Berkelland heeft na het Berkelfestival 2019 het stokje overgenomen van de stad Gescher voor het organiseren van het festival.
Nadat het evenement vorig jaar vanwege corona moest worden afgelast, kon het afgelopen zaterdag eindelijk plaatsvinden – zij het op kleinere schaal: in “Openluchttheater Eibergen” vonden verschillende concerten plaats van klassiek tot pop onder corona-conforme voorwaarden. Ook veel Duitse gasten maakten gebruik van de mogelijkheid en genoten van een sfeervol dagje met de Nederlandse buren in een van de mooiste openluchttheaters van het land.
Tijdens het festival droeg Joost van Oostrum, burgemeester van de gemeente Berkelland, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de andere Berkelsteden, met de “Badende” symbolisch het stokje over aan Stadtlohns burgemeester Berthold Dittmann. Stadtlohn is volgend jaar in mei verantwoordelijk voor de organisatie en is ook de centrale locatie van het festival.

De stad Stadtlohn heeft het stokje voor het Berkelfestival overgenomen van de gemeente Berkelland. Daarbij betrokken waren (van links naar rechts) Gerda ter Denge (Toerimse en recreatie Gemeente Berkelland), burgemeester Marion Dirks (Billerbeck), burgemeester Anne Kortüm (Gescher), Peter Schrijver (Waterschap Rijn IJssel), burgemeester Joost van Oostrum (Gemeente Berkelland), burgemeester Berthold Dittmann (Stadtlohn), burgemeester Eliza Dieckmann (Coesfeld), burgemeester Tom Tenostendarp (Vreden).

 

Wij als projaegt gmbh zijn door ons werk binnen het INTERREG project “berkeln 2018-2020” bij de organistie van het Berkelfestival betrokken. 

24.08.2021: Berkelfestival 2022 in Stadtlohn