23.02.2022: Berkelfestival 2022 in Stadtlohn – We vieren weer de Berkel!

Wij mogen dit jaar weer een Berkelfestival organiseren:

Meedoeners gezocht voor activiteitenweekend in mei in de Duitse en Nederlandse Berkelsteden

Op zijn weg van de bron in Billerbeck tot de monding in de IJssel in Zutphen drukt de Berkel zijn stempel op de regio en verbindt hij acht steden met elkaar. De Berkel zelf, maar ook het fraaie landschap, de levendige steden en de veelzijdige cultuur langs de rivier vormden al meerdere keren het middelpunt van het Berkelfestival. Vanwege de coronapandemie kon het festival in 2020 niet doorgaan, en vorig jaar vond het in sterk afgeslankte vorm in Eibergen plaats. We zijn daarom extra blij dat er dit jaar in het weekend van 6 t/m 8 mei weer een groot festival met veel activiteiten op het programma staat in alle Berkelsteden en op de centrale locatie Stadtlohn. De organisatoren zijn momenteel op zoek naar meedoeners voor een kleurrijk activiteitenweekend rondom de Berkel.

Van 6 t/m 8 mei 2022 zullen weer tal van activiteiten de Berkel aan beide kanten van de Duits-Nederlandse grens in de schijnwerpers zetten, zodat veel mensen uit de Berkelsteden en van elders de rivier en haar verbindende kracht kunnen beleven. Per direct worden alle organisaties, verenigingen, bedrijven en andere belangstellenden van Billerbeck tot Zutphen uitgenodigd om eigen activiteiten voor het festivalprogramma aan te dragen. Daarbij mag iedereen zijn of haar creativiteit vooral de vrije loop laten. Denkbaar zijn de meest uiteenlopende activiteiten rondom sport, cultuur en natuur. Op het Berkelfestival 2019 omvatte het programma bijvoorbeeld fietstochten en wandelingen, concerten en theatervoorstellingen, maar ook kano- en raftingtochten.

Voor de gezochte bijdragen aan het programma van dit jaar gelden een paar spelregels:
• De activiteiten moeten verband houden met de Berkel of met het leven in de Berkelsteden;
• Een activiteit kan speciaal voor het Berkelfestival worden ontwikkeld, maar ook bestaande activiteiten mogen voor het festival worden aangedragen;
• Een activiteit hoeft niet gratis te zijn voor de mensen die eraan deelnemen. Er mag van deelnemers een bijdrage worden gevraagd om de kosten te dekken of bijvoorbeeld als extraatje voor de clubkas.
• Elke aanbieder van een activiteit is zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding, organisatie en uitvoering.

Bijdragen voor het Berkelfestival kunnen per direct worden aangemeld met behulp van een ‘ideeënformulier’ dat te vinden is op www.berkelfestival.eu. Voor een eerste aanmelding hoeft nog niet elk detail bekend te zijn. Er kan later altijd meer informatie worden toegevoegd.

De voorbereidingen voor het centrale programma in Stadtlohn lopen al op volle toeren. Er zijn een aantal artiesten vastgelegd, die niet kunnen wachten weer voor publiek op te treden nadat er twee jaar lang nauwelijks evenementen mogelijk waren. Ook op de centrale locatie Stadtlohn is er met name op zondag 8 mei nog plaats voor verenigingen en initiatieven uit alle Berkelsteden om met activiteiten en stands van de partij te zijn. Belangstellenden kunnen zich eenvoudig aanmelden via het mailadres (team@dieberkel.eu).

Meer informatie ook op www.berkelfestival.eu

23.02.2022: Berkelfestival 2022 in Stadtlohn – We vieren weer de Berkel!