Projectmanagement Forschermühle Stadtlohn

Projectmanagement Forschermühle Stadtlohn

 

 

 

 

 

 

 

Project-factsheet

Projectnaam Projectmanagement Forschermühle Stadtlohn
Partner Stadt Stadtlohn in nauwe samenwerking met de ‘Wirtschaftsförderungsgesellschaft für den Kreis Borken’
Periode 01-04-2019 – 31-08-2021
Projectbeschrijving

 

Naast de stadsmarketing en de toeristische informatie van de gemeente Stadtlohn, de AIW-ondernemersvereniging en het ‘MiteinanderForum am Fluss’ met een op inclusiviteit gerichte aanpak moet ook de zogenaamde ‘Forschermühle’ in de toekomst een centraal bestanddeel van de Berkelmühle in Stadtlohn worden. Het is de bedoeling dat kinderen in de leeftijd van drie tot en met tien jaar hier door middel van cursussen, individuele mogelijkheden en vakantie-activiteiten op een speelse manier kennismaken met wiskundige, technische en natuurwetenschappelijke onderwerpen. Als buitenschoolse leerlocatie moet de Forschermühle er zo een belangrijke bijdrage aan leveren dat in de gemeente Stadtlohn en de regio voldoende jongeren voor technische beroepen blijven kiezen. Met het oog hierop is het nu zaak een economisch bedrijfsconcept voor de komende jaren uit te werken en duurzame financieringsstructuren op te bouwen.
Onze taken De firma projaegt gmbh ondersteunt de gemeente Stadtlohn bij de planning en het ontwerp van de nieuwe ruimten voor de Forschermühle en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een structureel concept voor een duurzame opzet, de ontwikkeling van de leermogelijkheden en het pedagogisch concept, de opzet en oprichting van een uitvoerende instantie, de werving van onderwijsinstellingen en bedrijfspartners als projectpartners en de verkrijging van subsidiemiddelen voor de uitvoering.
Links https://berkel-schlinge.de/projekte/InwertsetzungVerstetigungForschermuehleStadtlohn.php
Contactpersoon  

Alexander Jaegers
Fon: 0049 2561 917169-3
Mail: alexander.jaegers@projaegt.de

Projectmanagement Forschermühle Stadtlohn